1 kg vepřové krkovice, 10 polévkových lžic kečupu, 1/2 lžičky mleté kávy, 20 g česneku, 50 g cibule, 50 g hrubozrnné hořčice (francouzský typ hořčice), 25 g krupicového cukru, 50 ml piva 12°, 2 balení koření Vepřová pečeně Vitana
Příloha: 400 g vařených brambor ve slupce, 100 g majonézy, 1 svazek koriandru nebo svazek petrželky, 1 limetka, olivový olej, špetka Černého pepře mletého Vitana, sůl
Cibuli a česnek nasekáme najemno, přidáme kečup, hořčici, kávu, cukr, pivo a koření Vepřová pečeně. Vymícháme hustou marinádu, do které vložíme naklepané plátky krkovice, a necháme nejlépe přes noc marinovat. Marinovanou krkovici vložíme na grilovací tácky a pozvolna grilujeme.
Příprava v troubě: Pečeme 10 minut při 250 °C, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě cca 15 minut.
Příprava přílohy: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme je s majonézou, ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou, sekaným koriandrem nebo petrželkou, zakápneme olivovým olejem a necháme v chladu proležet. Před podáváním můžeme salát ještě dochutit.