Marinovaná vepřová krkovice v kouři

Příloha: Bramborový salát z Ria

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

1 kg vepřové krkovice, 10 polévkových lžic kečupu, 1/2 lžičky mleté kávy, 20 g česneku, 50 g cibule, 50 g hrubozrnné hořčice (francouzský typ hořčice), 25 g krupicového cukru, 50 ml piva 12°, 2 balení koření Vepřová pečeně Vitana

Příloha: 400 g vařených brambor ve slupce, 100 g majonézy, 1 svazek koriandru nebo svazek petrželky, 1 limetka, olivový olej, špetka Černého pepře mletého Vitana, sůl

Vepřová pečeně Vitana Černý pepř mletý Vitana

Příprava:

Cibuli a česnek nasekáme najemno, přidáme kečup, hořčici, kávu, cukr, pivo a koření Vepřová pečeně. Vymícháme hustou marinádu, do které vložíme naklepané plátky krkovice, a necháme nejlépe přes noc marinovat. Marinovanou krkovici vložíme na grilovací tácky a pozvolna grilujeme.

Možnost přípravy v troubě

Příprava v troubě: Pečeme 10 minut při 250 °C, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě cca 15 minut.

Příprava přílohy: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme je s majonézou, ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou, sekaným koriandrem nebo petrželkou, zakápneme olivovým olejem a necháme v chladu proležet. Před podáváním můžeme salát ještě dochutit.

Grilování Vitana na Grily.cz
< 4/14 >
Grily.cz / Vaše jistota spokojeného grilování!