Kuřecí paličky v medové marinádě

Příloha: Křupavý zelný salát s oříšky

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

8 ks horních kuřecích stehen, 100 g přepuštěného másla, 30 g čerstvého strouhaného zázvoru, 3 polévkové lžíce medu, snítka tymiánu, 1 balení Steak omáčky med a hořčice Vitana, 1 balení Grilovacího česnekového koření Vitana

Příloha: 200 g drobně nakrouhaného bílého zelí, 1 hrubě nastrouhaná mrkev, 50 g rozinek sultánek, 4 drobně nakrájené jarní cibulky (zelené a bílé části oddělíme), 2 lžíce majonézy, 150 g bílého jogurtu, špetka Černého pepře mletého Vitana, 6 nakrájených ředkviček, 50 g pražených arašídů, 3 lžíce nasekané petrželky nebo nakrájené čerstvé pažitky

Steak omáčka med a hořčice Vitana Grilovací česnekové koření Vitana Černý pepř mletý Vitana

Příprava:

Zchladlé, ne však ztuhlé přepuštěné máslo smícháme se strouhaným zázvorem, medem, tymiánem a Grilovacím česnekovým kořením. Do marinády vložíme stehna, dobře promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v teple odležet. Poté vše společně vložíme na gril a grilujeme. Hotové paličky jemně přelijeme steakovou omáčkou a podáváme.

Možnost přípravy v troubě

Příprava v troubě: Pečeme 15 minut při 200 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě cca 20 minut.

Příprava přílohy: Ve velké míse promícháme zelí, mrkev, sultánky a bílé části jarní cibulky. Rozmícháme majonézu s jogurtem a podle chuti opepříme. Dresing vlijeme do zelné směsi a dobře promícháme. Těsně před podáváním vmícháme ředkvičky a arašídy a posypeme zelenými částmi jarní cibulky a petrželkou, případně pažitkou.

Grilování Vitana na Grily.cz
< 2/14 >
Grily.cz / Vaše jistota spokojeného grilování!