Burger se slaninou pro děti

Příloha: Brambory s paprikami tří barev

Doba přípravy: 75 minut

Ingredience:

300 g mletého vepřového masa, 300 g mletého hovězího masa, 120 g slaniny, 6 ks housek na hamburgery, 1 ks ledového salátu, 1 vaječný žloutek, 1 lžíce Worcesteru Vitana, 1 velká cibule, 3 stroužky rozetřeného česneku, Kmín mletý Vitana, Majoránka Vitana, Paprika sladká Vitana, 1 polévková lžíce Gyros Vitana, 1 lžíce olivového oleje, sůl, kečup

Příloha: 4 oloupané středně velké brambory, 2 středně velké cibule, 2 malé žluté papriky, 2 malé zelené papriky, 2 malé červené papriky, 85 g klobásy, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 1 lžíce nasekané pažitky, 10 g Grilovacího koření speciál bez soli Vitana, 50 ml olivového oleje, sůl

Worcester Vitana Kmín mletý Vitana Majoránka Vitana Paprika sladká Vitana Gyros Vitana Grilovací koření speciál bez soli Vitana

Příprava:

Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, rozetřeným česnekem, nejemno nakrájenou slaninou, žloutky, kmínem, solí, Worcesterem, majoránkou, sladkou paprikou, kořením Gyros a s olivovým olejem a necháme asi 1 hodinu odležet. Poté mokrýma rukama vytvarujeme 6 karbanátků. Karbanátky grilujeme na grilovacím tácku na mírném ohni. Připravíme se rozkrojené housky, do kterých vkládáme list salátu, ugrilovaný karbanátek a trochu kečupu.

Možnost přípravy v troubě

Příprava v troubě: Pečeme 15 minut při 250 °C, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě cca 20 minut. Další postup je totožný jako při grilování.

Příprava přílohy: Brambory, cibuli, papriky a klobásu nakrájíme na plátky. V zapékací nádobě smícháme s petrželkou, pažitkou, solí, olejem a Grilovacím kořením. Pečeme v troubě za občasného míchání 35 minut na 205 °C, než jsou brambory měkké. Podáváme ke karbanátkům jako alternativu místo housky.

Grilování Vitana na Grily.cz
< 6/14 >
Grily.cz / Vaše jistota spokojeného grilování!