8 ks horních kuřecích stehen, 100 g přepuštěného másla, 30 g čerstvého strouhaného zázvoru, 3 polévkové lžíce medu, snítka tymiánu, 1 balení Steak omáčky med a hořčice Vitana, 1 balení Grilovacího česnekového koření Vitana
Příloha: 200 g drobně nakrouhaného bílého zelí, 1 hrubě nastrouhaná mrkev, 50 g rozinek sultánek, 4 drobně nakrájené jarní cibulky (zelené a bílé části oddělíme), 2 lžíce majonézy, 150 g bílého jogurtu, špetka Černého pepře mletého Vitana, 6 nakrájených ředkviček, 50 g pražených arašídů, 3 lžíce nasekané petrželky nebo nakrájené čerstvé pažitky
Zchladlé, ne však ztuhlé přepuštěné máslo smícháme se strouhaným zázvorem, medem, tymiánem a Grilovacím česnekovým kořením. Do marinády vložíme stehna, dobře promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v teple odležet. Poté vše společně vložíme na gril a grilujeme. Hotové paličky jemně přelijeme steakovou omáčkou a podáváme.
Příprava v troubě: Pečeme 15 minut při 200 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě cca 20 minut.
Příprava přílohy: Ve velké míse promícháme zelí, mrkev, sultánky a bílé části jarní cibulky. Rozmícháme majonézu s jogurtem a podle chuti opepříme. Dresing vlijeme do zelné směsi a dobře promícháme. Těsně před podáváním vmícháme ředkvičky a arašídy a posypeme zelenými částmi jarní cibulky a petrželkou, případně pažitkou.