Marinované hovězí steaky se salsou

Příloha: Salsa, fazolky

Doba přípravy: 70 minut

Ingredience:

800 g hovězí roštěné na steaky, 50 ml olivového oleje, 3 lžíce čerstvé citrónové šťávy, 2 lžíce světlé sójové omáčky, 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku, 1 lžíce hnědého cukru, 2 balení koření Steak 7 pepřů Vitana

Salsa: 1 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 rajče, 1 stroužek česneku, 1 šálek petrželové natě, 1/2 šálku panenského olivového oleje, 1/4 šálku vinného červeného octa, špetka Černého pepře mletého Vitana, sůl

Příloha: 400 g čerstvých nebo mražených celých fazolových lusků, 8 plátků anglické slaniny, olivový olej, špetka Černého pepře mletého Vitana, 1 balení koření Grilovaná zelenina Vitana

Steak 7 pepřů Vitana Grilovaná zelenina Vitana Černý pepř mletý Vitana

Příprava:

Maso nakrájíme na čtyři plátky. Obě strany steaku posypeme kořením Steak 7 pepřů. Smícháme olej, citrónovou šťávu, sójovou omáčku, česnek a hnědý cukr, v připravené marinádě steaky obalíme a necháme marinovat 2-3 hodiny. Grilujeme z obou stran.

Možnost přípravy v troubě

Příprava v troubě: Pečeme 10 minut při 250 °C, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě cca 20 minut.

Salsa: Cibuli, papriku a rajče nakrájíme na malé kostičky, petrželku a česnek jemně nasekáme. Vše smícháme s olejem a octem, dochutíme solí a pepřem.

Fazolky: Fazolky očistíme od stopek a prudce je spaříme v osolené vodě, vložíme do ledové vody a poté necháme krátce okapat. Do slaniny balíme svazek fazolek, posypeme kořením Grilovaná zelenina, propíchneme párátkem, vložíme na plech, pokapeme olejem a grilujeme pozvolna z obou stran.

Možnost přípravy v troubě

Příprava v troubě: Pečeme 10 minut při 250 °C.

Grilování Vitana na Grily.cz
< 7/14 >
Grily.cz / Vaše jistota spokojeného grilování!