800 g vepřové panenky nakrájené na kostky 2,5 cm (můžeme použít vepřovou krkovici), 15 g nasekané čerstvé petrželky, 2 stroužky česneku, 1 střední cibule nakrájená na čtvrtky, 150 ml rostlinného oleje, 40 ml čerstvé citrónové šťávy, 1 lžička Oregana Vitana, 1 lžička Natur hovězího bujónu Vitana (připravíme podle návodu), 1 velká červená paprika nakrájená na kousky 2,5 cm, 15 menších žampiónů, 1 malý citrón, 3 lžičky koření Krkovička s česnekem Vitana
Příloha: 1 ks ledového salátu, 50 g rukoly, 200 g zakysané smetany, 3 polévkové lžíce Steak omáčky med a hořčice Vitana
V mixeru rozmixujeme petržel a česnek, přidáme cibuli a znovu rozmixujeme. Poté přidáme olej, citrónovou šťávu, oregano, bujón a koření Krkovička s česnekem a vše rozmixujeme. Do velké mísy vložíme vepřové maso a papriky a zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme přes noc v ledničce. Dvě hodiny před grilováním přidáme do marinády kloboučky žampiónů. Citrón nakrájíme na osminy a na špízové jehly střídavě napichujeme houby, citrón, maso a papriku a vytvoříme tak 4 špízy. Grilujeme na tácku, občas potřeme marinádou. Citróny je možné nahradit pomerančem.
Příprava v troubě: Pečeme 10 minut při 250 °C, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě cca 15 minut.
Příprava přílohy: Ledový salát natrháme na menší kousky do mísy, přidáme rukolu, zakysanou smetanu a steakovou omáčku a vše důkladně promícháme.