1 balení Lívanečky s ovesnými vločkami Vitana (250 g), 0,25 l vody, olej, smetana na šlehání
Omáčka: Steak omáčka brusinková Vitana, 2 lžičky bramborového škrobu, 1 lžíce vody
Směs Lívanečky s ovesnými vločkami rozmícháme s 0,25 l studené vody. Vzniklé hustší lívancové těsto necháme krátce odstát. Naběračkou lijeme těsto na vymaštěnou rozpálenou pánev. Lívanečky pečeme po obou stranách.
Příprava omáčky: Bramborový škrob namočíme ve lžíci vody. Brusinkovou omáčku zahřejeme, přimícháme škrob a krátce povaříme. Šlehačku ušleháme. Lívanečky potřeme omáčkou a dozdobíme šlehačkou.
Tip+: Místo šlehačky můžeme použít také zakysanou smetanu nebo bílý jogurt.